2013. március 26. • kedd | Termelőí hírek

A Vértesi Erdő Zrt. 2013. május 18-án Majkon (Komárom - Esztergom megye, Oroszlány mellett ) tartja JÓTÉKONYSÁGI rendezvényét,(” a VÉRTESI ERDŐ Zrt. A VÉRTES MŰEMLÉKEIÉRT !”) az Esterházy család által épített Celli Mária kápolna javára.

Programunkat együttesen tartjuk, a már hagyománnyá vált BIOFESZTIVÁLLAL, így egy nagyszabású rendezvényt tudunk biztosítani. Országos reklámkampányunkat a MAGYAR TURIZMUS Zrt. segíti elő. Elképzelésünk fő támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.

A Vértesi Erdő Zrt. várja azoknak az árusoknak a jelentkezését, akiknek árukészlete, természetes anyagokból,kézműves termékekből, vagy bio- és más egészséges élelmiszerből áll, vagy beilleszthető a biofesztivál rendezésébe.

A vásárosok által kifizetett helypénz  : 5.000,- Ft

Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet:
Sárainé Illés Edina  saraine.edina@verteserdo.hu

2012. szeptember 02. • vasárnap | Termelőí hírek

Indul a GAZDANet program, 3,3 milliárd forint értékben pályázhatnak a kistermelők szeptember 1. és 30. között a munkájukat, gazdálkodásukat segítő számítógépre - jelentette be V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

V. Németh Zsolt elmondta: egy jelentkező maximum 90 ezer forint támogatást kaphat.Az előzetes számítások szerint mintegy 35 ezer gazda élhet a szóban forgó lehetőséggel. A támogatás mértéke az elszámolható kiadások 40 százaléka, fiatal - azaz 40 év alatti - gazdák esetében 50 százalék.

A pályázatot a 0-4 EUME (Európai Mértékegység - a gazdaság ökonómiai méretét az üzem potenciális jövedelemtermelő kapacitása alapján meghatározó uniós mérőszám) gazdaságméretű kistermelőknek írják ki.

Az államtitkár hozzátette: a pályázaton nyertes gazdálkodók legkésőbb ez év december 15-ig megkapják a támogatási határozatokat. Utalt arra is, hogy a gazdáknak a megvásárolt számítógépet 5 évig üzemeltetniük kell. Jelezte továbbá: a gazdálkodókat nemcsak a számítógép megvételének lehetőségével, hanem a működtetést segítő szolgáltatási csomaggal is támogatják.

Vályi-Nagy Vilmos (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium), a kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkár mindezt kiegészítette azzal, hogy a számítógépek működését úgynevezett nyílt forráskódú programokra alapozzák, a működtetéshez pedig öt évig biztosítják az ingyenes háttértámogatást. Hozzáfűzte, hogy a GAZDANet program elindítása növeli majd Magyarországon a digitális írástudók számát. Ezzel a képességgel most az emberek mintegy fele rendelkezik - tette hozzá. A GAZDANet program számítógépeit közbeszerzési eljárás keretében veszik majd meg.

Az igényelt gépeket a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) munkatársai legkésőbb 2013. március 31-ig adják át a nyertes pályázóknak.

A GAZDANet programban résztvevő gazdálkodókat egy honlap is segíti az eligazodásban: www.gazdanet.eu.

A programhoz tartozó rendelet itt tölthető le

forrás: www.kormany.hu

2012. augusztus 28. • kedd | Termelőí hírek

Szeptember 1-jén lép hatályba az egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések élelmiszereken történő használatáról szóló miniszteri rendelet , amely többek között szabályozza, hogy milyen feltételek mellett tüntethető fel az élelmiszerek csomagolásán a „magyar termék”, a „hazai termék” és a „hazai feldolgozású termék” jelölés.

A magyar termék minősítés vagy bármely más, az élelmiszer magyar származását tartalmazó állítás kizárólag akkor tüntethető fel az árun, ha az magyar alapanyagból, Magyarországon készült. Vagyis a növényi eredetű élelmiszer alapanyagait belföldön termesztették, a vadon termő növényt Magyarországon gyűjtötték, kezelték, csomagolták. Az állati eredetű élelmiszerekhez felhasznált állatok itt születtek, azokat határokon belül tenyésztették, dolgozták fel, a halakat honi vizekből fogták ki, a vadakat pedig Magyarországon ejtették el.

2012. június 15. • péntek | Termelőí hírek

A mai nap egy kérés érkezett hozzánk, melynek szívesen teszünk eleget, ugyanis célja, hogy magyar termelőket, kézműveseket, magyar termékek piacra jutását segítse. Horváth András levelét idézzük.

"
Tisztelt Termelők!

A közeljövőben szeretnénk beindítani egy "Magyarok a Magyarokért" lelkületű kézműves-, termelői-, és virágpiacot egy forgalmas vásárcsarnok bővítéseként a Dél-Pesti régióban 350 férőhellyel. Ehhez keresünk egyedi, magyar kezek által készített termékeket; illetve termelőket, kézműveseket, akik szívesen lennének jelen, megismertetve az embereket a minőségi magyar termékekkel illetve technikákkal. Az árusítás asztalos és pavilonos formában lehetséges. A piac elkerített helyen, parkolóval, biztonsági őrszolgálattal segítve várja az árusokat és vásárlóit egyaránt. A vásárnapok szerda és szombat, amikor a piac forgalma egyébként is nagy. A termelői rész nyitásának várható ideje augusztus vége, szeptember eleje. Amennyiben termékeivel szeretné kihasználni ezt a lehetőséget, hívjon bátran a 06 30 739 28 28 vagy a 06 30 22 22 381 telefonszámon.

 Szeretettel várjuk!

Horváth András
Ügyvezető

"

2012. április 25. • szerda | Termelőí hírek

A Törökbálinti Önkormányzat termelői piac kialakítását és működtetését tervezi, ehhez várja a termelők szándéknyilatkozatát és javaslatait. A felhívás szövege alább olvasható.

2012. február 03. • péntek | Termelőí hírek

Évi, mintegy 1,2 milliárd forintos uniós forrásra pályázhatnak 2013-ig a méhészek a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében. A január 26-tól hatályos rendeletmódosításnak köszönhetően, támogatást kaphatnak a termelők régiós rendezvények szervezésére és rendezésére, szaktanácsadó-hálózat működtetésére, bemutató méhészetek látogatására, méz kinyeréséhez szükséges eszközök beszerzésének támogatására, varroa atka elleni gyógyszeres védekezésre, kaptárak, méhészeti felszerelések azonosítási rendszerének fejlesztésére, méhcsaládok számának szinten tartására, továbbá kutatási programokra.

2012. február 03. • péntek | Termelőí hírek

A csak regisztrációs számmal rendelkező magánszemély nem tekinthető őstermelőnek.

A 2012. évtől a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény alkalmazásában nem tekinthető mezőgazdasági őstermelőnek az a magánszemély, akit kizárólag a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv által vezetett ügyfél-nyilvántartási rendszerben tartanak nyilván, vagyis csak regisztrációs számmal rendelkező magánszemély. Mezőgazdasági őstermelőnek az őstermelői igazolvánnyal rendelkező, valamint az a magánszemély tekinthető, aki családi gazdálkodó vagy a gazdálkodó család tagja.


Legújabb Termelők
Tolna
Nagydorog
Veszprém
Balatonhenye

Felhasználónév:
Jelszó: