Kajszi barack

Kajszi barack
A kajszibarack vagy sárgabarack (Prunus armeniaca L vagy Armeniaca vulgaris Lam) egy Közép-Ázsiából vagy Kínából származó gyümölcs. A szilvának közeli, az őszibaracknak és a mandulának távolabbi rokona. A kajszibarack esetében az őszibaracktól való megkülönböztetés érdekében került a szó elejére a "kajszi" előtag.

Gyümölcse, a kajszibarack vagy sárgabarack gömbölyű, vagy kissé lapított, egy középbarázdával. Héja bársonyos, narancsszín sárga, a nap felé fordult oldalon bíborszínű bemosottsággal. Húsa, éretten lágy, kellemes ízű. Csonthéja a szélén barázdált, különben sima. Gyümölcse felhasználható nyersen vagy kifacsarva gyümölcsléként fogyasztva. Aszalva megtartja vitamin- és tápanyagtartalmát. Tápanyagtartalma: cukor, szénhidrát, fehérje, A-vitamin, béta karotin, C-vitamin és vas . Befőttnek, dzsemnek, lekvárnak, illetve a mélyhűtéssel tartósított gyümölcsöt, sütemények, torták, gyümölcsbólék ízesítéséhez használják, de pálinka készítésére is kiválóan alkalmas. Némelyik fajtának a magbelét is hasznosítják, sütemények készítésnél, de nyersen is fogyasztható, kedvelt gyerekcsemege.

1

Termelő / termék / ajánlott árMegyeTelepülés    
Kajszi barack
Kajszibarack
változó / kg
Somogy
Karád
Kajszi barack
Több fajta KAJSZIBARACK
0 / 0
Heves
Gyöngyös
Kajszi barack
Aurora, Spring Blush, pinkcot, Sylred, Kioto, Bergarouge, Hargrand, Orangered, Magyar kajszi, Gönci magyar kajszi, Ceglédi óriás, Ceglédi arany, Ligeti óriás, Szegedi mammut, Carmen Top, Silvercot, Bergeron
egyedi / kg
Tolna
Závod

1

Összes oldalszám:1

Összes találat:3

Amennyiben túl sok elem szerepel a fenti listában, javasoljuk hogy használjon további szűrőfeltételeket a bal oldali Termelők, Termékek szűrése résznél.


Legújabb Termelők
Tolna
Nagydorog
Veszprém
Balatonhenye

Felhasználónév:
Jelszó: