Kajszi barack

Gyümölcse, a kajszibarack vagy sárgabarack gömbölyű, vagy kissé lapított, egy középbarázdával. Héja bársonyos, narancsszín sárga, a nap felé fordult oldalon bíborszínű bemosottsággal. Húsa, éretten lágy, kellemes ízű. Csonthéja a szélén barázdált, különben sima. Gyümölcse felhasználható nyersen vagy kifacsarva gyümölcsléként fogyasztva. Aszalva megtartja vitamin- és tápanyagtartalmát. Tápanyagtartalma: cukor, szénhidrát, fehérje, A-vitamin, béta karotin, C-vitamin és vas . Befőttnek, dzsemnek, lekvárnak, illetve a mélyhűtéssel tartósított gyümölcsöt, sütemények, torták, gyümölcsbólék ízesítéséhez használják, de pálinka készítésére is kiválóan alkalmas. Némelyik fajtának a magbelét is hasznosítják, sütemények készítésnél, de nyersen is fogyasztható, kedvelt gyerekcsemege.
1
Termelő / termék / ajánlott ár | Megye | Település |
Árva Tamás (-) | ||
![]() Kajszibarack változó / kg Somogy Karád | ||
![]() Több fajta KAJSZIBARACK 0 / 0 Heves Gyöngyös | ||
Szász János (-) | ||
![]() Aurora, Spring Blush, pinkcot, Sylred, Kioto, Bergarouge, Hargrand, Orangered, Magyar kajszi, Gönci magyar kajszi, Ceglédi óriás, Ceglédi arany, Ligeti óriás, Szegedi mammut, Carmen Top, Silvercot, Bergeron egyedi / kg Tolna Závod |
1
Összes oldalszám:1
Összes találat:3
Amennyiben túl sok elem szerepel a fenti listában, javasoljuk hogy használjon további szűrőfeltételeket a bal oldali Termelők, Termékek szűrése résznél.