Kolbász, szalámi

Kolbász, szalámi
A kolbász, kalbász, kóbász (szláv klobasa) tisztára mosott bélbe vagy műbélbe töltött, apróra vágott vagy darált húsból és szalonnából készült, sóval, általában fűszerpaprikával és egyéb fűszerekkel készült húskészítmény. A kolbászfélék füstöléssel történő tartósítása régi élelmiszer-technológiai eljárás, mely Európa legtöbb részén elterjedt, szerves része az európai konyhának. A kolbász a sertésnek nagyon tisztára mosott vékony beleibe töltött húsmasszából készül.

Szalámitöltés céljára a disznó végbele, valamint az állandóan kap­ható műanyag-szalámibél, esetleg marhavastagbél, lóvékonybél hasz­nálható.

Csak az adott településen és közvetlen környékén állítható elő ezen a néven: gyulai kolbász, csabai kolbász

1

Termelő / termék / ajánlott árMegyeTelepülés    
Kolbász, szalámi
Mangalica kolbász
2400 / kg
Tolna
Kolbász, szalámi
Mangalica szalámi
2400 / kg
Tolna

1

Összes oldalszám:1

Összes találat:2

Amennyiben túl sok elem szerepel a fenti listában, javasoljuk hogy használjon további szűrőfeltételeket a bal oldali Termelők, Termékek szűrése résznél.


Legújabb Termelők
Tolna
Nagydorog
Fejér
Gárdony
Legtöbbre értékelt termelők

Felhasználónév:
Jelszó: