Nektarin

Nektarin
Helyes elnevezése csak a barack lenne, ami azért okoz némi bonyodalmat, mert a kajszibarackot is értjük rajta. A sima héjú (nem molyhos) őszibarackot nektarin névvel különböztetjük meg, de nagyon sokan használják a "kopasz barack" elnevezést is. A nektarin több mint 10 fajtája ismert.
A nektarin keletkezésével kapcsolatban különböző elméletek léteznek: az egyik szerint a barack mutációjáról, a második szerint egy korcs hibridről van szó, ami a mandula és a szilva, vagy a barack és a madula keresztezéséből jött létre. A harmadik, legvalószínűbb elmélet úgy tartja, hogy a barack és a szilva keresztezéséből keletkezett. Kereskedelmi forgalomban való fellendülése az utóbbi évtizedek nemesítéseinek eredménye, amiket elsősorban az Egyesült Államokban hajtottak végre.
A nektarin nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és A-vitamint. Ezen kívül még tartalmaz szelént, boront és még számos egyéb ásványi anyag is megtalálható benne. Azoknál a betegségeknél, ahol a vér tisztítására, a gyulladás megszüntetésére van szükség, kiválóan alkalmazható. Kiváló vérnyomáscsökkentő. Az izmok működtetésében, felfrissítésében is hasznosítható gazdag ásványtartalmának (kalcium, magnézium, kén, szilícium) köszönhetően. Így például az öregkori reszketésben. Gazdag B-vitamin tartalma az emésztési és idegrendszeri karbantartásra teszi alkalmassá. Mint minden gyümölcs, így a nektarin is segíti az emésztést A-vitamin, káliumtartalmának és savasságának köszönhetően. Tisztítja a húgyvezetékeket, vizelethajtó.

1

Termelő / termék / ajánlott árMegyeTelepülés    
Nektarin
Több fajta NEKTARIN (kopaszbarack)
0 / 0
Heves
Gyöngyös

1

Összes oldalszám:1

Összes találat:1

Amennyiben túl sok elem szerepel a fenti listában, javasoljuk hogy használjon további szűrőfeltételeket a bal oldali Termelők, Termékek szűrése résznél.


Legújabb Termelők
Tolna
Nagydorog
Fejér
Gárdony

Felhasználónév:
Jelszó: